Welkom

De Auberge de l'Ouzoum bevindt zich in het bergdorpje ARBEOST (hoogte 769 m) in de Haute Vallée de l'Ouzoum, aan de voet van de Col du Soulor en de Col de l'Aubisque, op de Route Historique du Tour de France. Arbéost is een van de haltes op de "Tour du Val d'Azun", een rondwandeling van meerdere dagen door de Val d'Azun . Al wandelend, ontdekt de rondtrekker het riviertje Ouzoum en de prachtige, steeds wisselende berglandschappen (van lieflijk tot ruig). Arbeost is tevens het vertrekpunt van diverse wandelingen van verschillende niveaus in de nog wilde en ongerepte natuur. Hier en daar verspreid staan de boerderijen waar de heerlijke Pyreneese kazen (schapen-, koeien- en geitenkaas) nog op de traditionele wijze gemaakt worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De GR10 en het Sint Jakobspad liggen vlakbij Arbéost.

Ook voor de reiziger per auto is Arbéost een ideaal vertrekpunt om de Vallée des Gaves te ontdekken. In een straal van 50 km zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de "Pont d'Espagne" in Cauterets, het "Cirque de Gavarnie", de "Pic du Midi de Bigorre" met zijn sterrenwacht, het stadje Lourdes .........

Fietsers kunnen de beroemde bergpassen van de Tour de France, zoals Col du Soulor, Col de l'Aubisque, Col du Tourmalet beklimmen.

Liefhebbers van sterrenkunde kunnen hier hun hart ophalen bij heldere hemel. Luchtvervuiling komt hier namelijk weinig voor.

Arbéost is een bezoek waard in alle jaargetijden. In de lente voor de vele, vele wilde bloemen in de bergweiden, vanaf midden juni voor de kuddes schapen, koeien, geiten en paarden in vrijheid op de bergweiden. Zomers is de temperatuur altijd frisser dan op lagere hoogtes. In de herfst voor de paddestoelen, en de in fraaie kleuren getinte bossen en berghellingen. In de winter voor de sneeuw, het langlaufen of het wandelen met sneeuwschoenen op het "Espace Nordique" (van de Col du Soulor tot de Col du Couraduque een hondertal kilometers pistes).

Arbéost

Arbéost

L'Auberge de l'Ouzoum

L'Auberge de l'Ouzoum